„Šiandienos sąlygomis, kai visos vadovaujančios NATO šalys paskelbė, kad jų pagrindinis tikslas - sukelti mums strateginį pralaimėjimą, kad mūsų žmonės, kaip jie sako, kentėtų, kaip tokiomis sąlygomis galime ignoruoti jų branduolinius pajėgumus?“ - sakė V. Putinas valstybinei televizijai „Rossija 1“, praneša TASS, kurią cituoja „The Guardian“.

V. Putinas teigė, kad Vakarai nori likviduoti Rusiją.

„Jie turi vieną tikslą: išardyti buvusią Sovietų Sąjungą ir pagrindinę jos dalį – Rusijos Federaciją“, - sakė V. Putinas.

Vakarai, pasak jo, yra netiesioginiai Ukrainos įvykdytų „nusikaltimų“ bendrininkai.

Teigia esą NATO dalyvauja Ukrainos kare tiekdama ginklus

V. Putinas apkaltino NATO valstybes, kad jos dalyvauja Ukrainos kare dovanodamos ginklų šiai šaliai.

„Jie siunčia Ukrainai dešimtis milijardų dolerių vertės ginklų. Tai tikrai yra dalyvavimas, – sakė V. Putinas sekmadienį transliuotame interviu kanalui „Rossija-1“. – Tai reiškia, kad jie dalyvauja, nors ir netiesiogiai, Kyjivo režimo vykdomuose nusikaltimuose“.

V. Putinas kalbėjo Maskvoje vykusio patriotinio koncerto, skirto pirmosioms Rusijos plataus masto puolimo Ukrainoje pradžios metinėms proga. Jis vėl pakartojo savo raginimus kurti daugiapolį pasaulį ir sakė, kad „neabejoja“, jog tai įvyks.

„Prieš ką mes esame? Prieš tai, kad šis naujas pasaulis, kuris formuojasi, būtų kuriamas atsižvelgiant tik į vienos šalies – Jungtinių Valstijų – interesus, – sakė jis. – Dabar, kai jų bandymai po Sovietų Sąjungos žlugimo pertvarkyti pasaulį pagal savo pavyzdį privedė prie tokios situacijos, mes privalome reaguoti“.

Putinas susidomėjo Prancūzijos ir Didžiosios Britanijos branduoliniais ginklais

V. Putino teigimu, Rusija grįš prie diskusijų apie Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos branduolinį potencialą, rašo Ukrainos naujienų agentūra „Unian“, kuri jį cituoja, remdamasi jo interviu Kremliaus televizijai.

Jis buvo paklaustas, ar Rusija planuoja „suskaičiuoti Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos kovines galvutes“.

„Na, žinoma. <...>NATO pasiskelbė esanti, ko gero, ne demilitarizuota organizacija, jie sakė, kad tai greičiausiai politinė organizacija, o ne karinis blokas. Na, o kur jis nėra karinis? Matome, kas vyksta. Todėl esame tiesiog priversti grįžti prie šios temos aptarimo iš lauko centro“, - sakė V. Putinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)