Dar penktadienį CNN pranešė, kad Kinijos vyriausybė svarsto galimybę aprūpinti Rusiją bepiločiais lėktuvais ir šaudmenimis, skirtais karui Ukrainoje. CŽV direktoriaus Williamo Burnso teigimu, nėra įrodymų, kad tokia ginkluotė Rusijai yra teikiama, tačiau agentūra įsitikinusi, jog Pekinas svarsto tai daryti.

„Esame įsitikinę, kad Kinijos vadovybė svarsto galimybę suteikti mirtiną įrangą. Mes nematome, kad dar būtų priimtas galutinis sprendimas, ir nematome įrodymų, kad iš tikrųjų būtų siunčiama mirtina įranga“, – JAV televizijoje „CBS News“ kalbėjo V. Burnsas.

Krymas

Plane tiekti Rusijai ginklus gali dalyvauti ir Aleksandras Lukašenka, jis paskelbė, kad planuoja vizitą į Kiniją. Amerikos karo studijų institutas (ISW) teigia, kad jo tikslas – padėti Rusijai ir Kinijai apeiti Vakarų sankcijas Baltarusijai ir Kinijai susitariant dėl prekybos, investicijų ir didelio masto bendrų projektų. Teigiama, kad Rusija ir Kinija parengė planą, kaip, pasinaudojant suklastotais siuntimo dokumentais, pristatyti į Rusiją bepiločius orlaivius, kad būtų išvengta tarptautinių sankcijų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)