Spėlionių dėl J. Bideno planų daugėja. 80 metų J. Bidenas yra vyriausias visų laikų asmuo JAV prezidento poste. Jis ne kartą yra sakęs, kad ketina vėl kandidatuoti, bet dar neįsipareigojo.

Per interviu „ABC News“ Davidui Muirui jis sakė: „Mano ketinimas yra..., nuo pat pradžių buvo varžytis“. Paklaustas apie ankstesnį interviu, kai jo žmona, JAV pirmoji ponia Jill Biden naujienų agentūrai „Associated Press“ penktadienį pasakė, kad liko tik nuspręsti, kada ir kur paskelbti apie kampaniją, J. Bidenas pašmaikštavo: „Kaip pasakytų mano motina: „Dievas ją myli“.

Vis dėlto jis leido suprasti, kad neskuba. „Yra daugybė kitų dalykų, kuriuos turime užbaigti artimiausiu metu prieš man įsitraukiant į kampaniją“, – sakė jis.

ABC paklaustas, ar amžius lemia jo svarstymus dėl kandidatavimo, J. Bidenas atsakė: „Ne. Tačiau žmonės turi teisę kelti klausimą dėl mano amžiaus. Tai daryti visiškai teisėta“. „Galiu pasakyti tik viena - stebėkite mane“, – pridūrė jis, turėdamas omenyje savo, kaip prezidento, darbą.

Antrosios kadencijos pabaigoje J. Bidenui būtų 86 metai. Anksčiau šį mėnesį atliktas išsamus jo sveikatos patikrinimas parodė, kad jis yra „sveikas, energingas“ ir „tinkantis sėkmingai eiti prezidento pareigas“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją