Ylva Johansson, atsakinga už ES vidaus saugumo politiką, sakė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „norėtų (...) sugriauti Europos Sąjungą (...) jis mūsų bijo“.

„Mums reikia griežtesnės vizų prašymų patikros ir didesnio saugumo prie mūsų sienų“, – sakė ji per konferenciją Atėnuose, minint vienerių metų Rusijos invazijos į Ukrainą metines.

Nauja atnaujinta Šengeno informacinė sistema įsigalios kovo 7 d., sakė Y. Johansson, turėdamas galvoje 27 valstybes apimančią Europos zoną, kurioje galima judėti be pasų. "Šiandien tik pusė atvykstančiųjų į Europos Sąjungą su vizomis yra tikrinami pagal Šengeno informacinę sistemą. Tai reiškia, kad atvyksta daug rusų, kurie nėra tikrinami", – sakė ji.

Biometriniai patikrinimai reikalingi tuo atveju, jei agentai naudoja padirbtus pasus, sakė ji ir pridūrė, kad pernai iš ES buvo išsiųsta apie 400 Rusijos šnipų.

„Mes keliame didžiulę grėsmę V. Putinui, nes turime demokratiją“, – sakė Y. Johansson.

Šiais metais į Šengeno erdvę turėtų būti įtrauktos Bulgarija ir Rumunija, jos prisidės prie dalijimosi policijos informacija, sakė Europos Komisijos narė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją