Karinio jūrų laivyno štabo viršininkas Enrico Credendino parlamentinei gynybos komisijai sakė, kad Viduržemio jūroje „stulbinamai padaugėjo Rusijos laivyno laivų“, tiek daug jų nebuvo net šaltojo karo metais, pranešė naujienų agentūros AGI ir ANSA.

Padidėjęs laivų skaičius „nekelia tiesioginės grėsmės šalies teritorijai, tačiau didina įtampą“, – sakė E. Credendino. – Gali įvykti koks nors incidentas, o jam įvykus negali žinoti, kuo viskas baigsis.“

E. Credendino sakė, kad Rusija Viduržemio jūroje dar prieš kelias savaites“ turėjo 15 laivų ir tris povandeninius laivus.

„Viduržemio jūra yra labai nerami teritorija, kurioje vyksta nuolatinė pakrantės valstybių konkurencija dėl prieigos prie ekonominių išteklių ir kurioje vykdoma įvairaus pobūdžio neteisėta veikla, įskaitant kontrabandą ir prekybą žmonėmis, – sakė jis. – Ją reikia nuolat stebėti.“

Viduržemio jūros regionas yra strategiškai svarbus Europai ir NATO. Apie 65 proc. ES energijos išteklių tiekimo ir 30 proc. pasaulinės prekybos vyksta per šią jūrą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją