Šis griežtai sukritikavo G. Meloni koalicijos partnerį Silvio Berlusconį, kuris savo prorusiškais pasisakymais pasėjo abejonių dėl NATO narės Italijos pozicijos.

Ji atvyko, kad „patvirtintų visišką Italijos paramą Ukrainai dėl Rusijos agresijos“, – sakė G. Meloni. Ukrainos pralaimėjimas esą būtų „preliudija“ Rusijos invazijai į kitas Europos šalis.

G. Meloni į Ukrainos sostinę traukiniu atvyko antradienį, praėjus dienai po netikėto JAV prezidento Joe Bideno vizito Kyjive. Prieš išvykdama iš Lenkijos ji pirmadienio vakarą telefonu kalbėjosi su J. Bidenu, pranešė Italijos vyriausybė. Buvo kalbėta apie glaudų Italijos ir JAV bendradarbiavimą remiant Ukrainą, be kita ko, saugumo, ekonomikos ir humanitariniais klausimais.

G. Melonoi į Kyjivą atvyko ne tuščiomis. Ukrainiečių žiniasklaidos teigimu, ji pažadėjo Ukrainai tris ginklų sistemas, įskaitant italų ir prancūzų oro gynybos sistemą SAMP–T.

Nuo spalio Italijos vyriausybei vadovaujanti G. Meloni visad aiškiai pasisako prieš Rusijos karą Ukrainoje. Po kritiškų buvusio premjero S. Berlusconio pasisakymų apie V. Zelenskį ji vasario viduryje dar kartą patvirtino „tvirtą“ savo vyriausybės paramą Ukrainai.

S. Berlusconis, kurio dešinioji partija „Forza Italia“ dalyvauja ultradešiniojoje G. Meloni vyriausybėje, neseniai pareiškė, kad, jei vis dar būtų vyriausybės vadovas, nesiektų susitikimo su V. Zelenskiu. Esą V. Zelenskio atsakomybė yra siekti paliaubų ir pasirūpinti taika. Jei būtų jo valia, Ukraina iš Italijos esą nebegautų ir ginklų bei pinigų. Buvęs premjeras daug metų vadino save Vladimiro Putino draugu.

S. Berlusconio namai „nėra kasdien apšaudomi raketomis“, – pastebėjo V. Zelenskis. „Ir, dėkui Dievui, jo partneris iš Rusijos tanku neįvažiavo į jo kiemą ir nesunaikino jo šeimos ir draugų“, – kalbėjo jis spaudos konferencijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją