Tai antradienį pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių jūrų pajėgų vadas viceadmirolas Oleksijus Neižpapa, praneša „Ukrinform“, remdamasi Karinės žiniasklaidos centru.

„Jei lygintume Rusijos Juodosios jūros laivyno pajėgas ir priemones su Ukrainos karinėmis jūsų pajėgomis plataus masto invazijos pradžioje, tai tų laivų ir dalinių santykis buvo vidutiniškai dvylika su vienu. Šiuo metu, turint omenyje raketų kompleksus ir kitą ginkluotę, gaunamą iš šalių partnerių, šių potencialų skirtumas sumažėjo tris kartus“, – pažymėjo jis.

Karinių jūrų pajėgų vadas pridūrė, kad dabar, be kita ko, „mes atidžiai stebime dangų, numušame raketas, nepilotuojamus orlaivius ir kitą Rusijos ir Irano gamybos metalo laužą“.

Jis patikino, kad visus strategines Odesos srities prieigas kontroliuoja Ukrainos karinės jūrų pajėgos ir kiti ginkluotųjų pajėgų daliniai.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų vadas Mykola Oleščukas pareiškė, kad oro gynybos raketų kompleksai NASAMS, IRIS-T, „Crotale“, savaeigiai artilerijos pabūklai „Gepard“ ir kitos partnerių atsiųstos sistemos efektyviai dirba Ukrainos pergalei prieš Rusiją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją