Spalio mėnesį pareigas pradėjusi eiti G. Meloni ne kartą išreiškė norą apsilankyti Ukrainoje, kad pademonstruotų savo vyriausybės paramą po beveik metus trunkančios Rusijos invazijos.

NATO narė Italija skyrė pinigų ir ginklų Ukrainai, o šio mėnesio pradžioje sutiko atsiųsti mobiliųjų „žemė-oras“ raketų sistemų, kurias sukūrė kartu su Prancūzija.

„Mes suteikėme finansinę, karinę, humanitarinę ir civilinę paramą“ Kyjivui ir „Ukraina tikrai gali pasikliauti Italija, nes mes nuo pat pradžių parodėme, kad esame su Kyjivu ir toliau būsime su juo“, pirmadienį Varšuvoje surengtoje spaudos konferencijoje sakė G. Meloni.

Premjerė, vadovaujanti kraštutinių dešiniųjų partijai „Italijos broliai“, taip pat atsiribojo nuo labiau prorusiškų valdančiosios koalicijos partnerių.

Vicepremjeras Matteo Salvini, kraštutinių dešiniųjų partijos „Lyga“ lyderis, praeityje žavėjosi Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir net vilkėjo marškinėlius su jo atvaizdu.

O buvęs premjeras Silvio Berlusconi, kurio partija „Forza Italia“ yra jaunesnioji koalicijos partnerė, stengiasi perkelti kaltę dėl karo nuo Maskvos, ir dar šią savaitę kritikavo V. Zelenskį.

G. Meloni biuras reagavo pabrėždamas savo „tvirtą įsipareigojimą“ remti Ukrainą.

Buvęs Italijos premjeras Mario Draghi lankėsi Kyjive 2022 metų liepą kartu su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu ir Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją