Tai teigiama Karo tyrimų instituto (ISW) analitikų ataskaitoje. Pažymima, kad JAV prezidento Joe Bideno vizitas į Ukrainą visiškos invazijos pradžios metinių išvakarėse rodo nuolatinę Vakarų paramą Ukrainai.

Analitikai atkreipia dėmesį į prezidento Volodymyro Zelenskio pareiškimą apie tai, kad Ukrainai svarbu apginti Bachmutą, bet „ne bet kokia kaina“. V. Zelenskis ir gynybos ministras Oleksijus Reznikovas taip pat pabrėžė, kad Ukrainos kariai toliau rengiasi kontrpuolimui artimiausiu metu.

„ISW mano, kad Ukrainos sprendimas ginti Bachmutą yra strategiškai pagrįstas bandymas sulaikyti Rusijos karius atskirame fronto ruože ir juos suskaldyti, o Zelenskis greičiausiai sušvelnino savo administracijos poziciją dėl Bachmuto, kad padarytų ribotą retorinę nuolaidą JAV pareigūnams“, – sakoma pranešime.

Analitikai priduria, kad Rusija neturi didelių nepanaudotų kovinės parengties rezervų, kuriuos galėtų panaudoti ir pakeisti karo eigą savo naudai. Taigi, analitikai mano, kad Ukraina turi potencialo susigrąžinti iniciatyvą 2023 m., jei Vakarai laiku ir pakankamai ją paremtų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją