Šiuo metu Kišiniove vyksta „Euronest“ Parlamentinės Asamblėjos sesija, kurioje dalyvauja deputatai iš Ukrainos, Moldovos, Armėnijos, Azerbaidžano, Sakartvelo ir Europos Parlamento nariai. Moldovos prezidentė M. Sandu kalbėjo per renginio atidarymo ceremoniją.

Ji pažymėjo, kad Rusijos karas prieš Ukrainą padėjo Moldovai išmokti daug pamokų. Kai kurios iš jų yra sunkios ir skausmingos, susijusios su neregėtomis žmonių kančiomis, politiniais sukrėtimais ir ekonominėmis problemomis.

„Viena iš svarbiausių pamokų, kurią išmokome, yra pagarba tarptautinei teisei, žmogaus teisėms bei demokratijos ir įstatymo viršenybės principams. Kai šių vertybių nepaisoma, padariniai gali būti katastrofiški... Mes norime būti laisvojo pasaulio dalis... Norime būti ES šeimos dalis“, – sakė Moldovos prezidentė.

Europos Parlamento vadovė Roberta Metsola į susitikimo dalyvius kreipėsi vaizdo ryšiu. Ji patikino, kad EP remia Moldovos pastangas įstoti į ES.

„Palaikome jus įgyvendinant jūsų siekius įstoti į ES. Ir toliau sieksime pažangos, dirbdami su kandidatėmis – Moldova ir Ukraina, dirbsime su Sakartvelu, siekiančiu kandidato statuso. Bendradarbiausime su Azerbaidžanu pagal Rytų partnerystės programą“, – sakė R. Metsola.

Anksčiau M. Sandu pareiškė, kad Rusija kariauja hibridinį karą prieš Moldovą, bet Ukrainos kova apsaugo šalį nuo tiesioginės grėsmės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją