Tai liudijantis vaizdo įrašas plinta socialiniuose tinkluose.


Tai pirmasis J. Bideno vizitas į šią šalį nuo Rusijos invazijos pradžios.

Ši kelionė daugeliui bus netikėta, nes dar praėjusią savaitę Baltieji rūmai skelbė, kad prezidentas neketina kirsti sienos su Ukraina.

J. Bidenas yra vienas iš paskutiniųjų įtakingiausių Vakarų lyderių, vykstančių į Kyjivą susitikti su Volodymyru Zelenskiu: anksčiau į šalį buvo atvykę JK premjeras Rishi Sunakas, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir Vokietijos kancleris Olafas Scholzas.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį pasveikino Kyjive viešintį JAV prezidentą Joe Bideną, pavadinęs šį netikėtą vizitą svarbiu paramos pareiškimu praėjus beveik metams nuo Rusijos invazijos pradžios.

„Josephai Bidenai, sveiki atvykę į Kyjivą! Jūsų vizitas yra itin svarbus paramos ženklas visiems ukrainiečiams“, – anglų kalba „Telegram“ paskelbė V. Zelenskis.

Netikėto vizito į Kyjivą metu J. Bidenas paskelbė apie pusės milijardo dolerių paramą Ukrainai

JAV prezidentas pirmadienį per netikėtą vizitą Ukrainoje paskelbė apie pusės milijardo dolerių papildomą paramą Ukrainai, pranešė CNN.

J. Bidenas stovėdamas kartu su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, sakė, kad į paketą bus įtraukta daugiau karinės įrangos, įskaitant artilerijos šaudmenis, daugiau „Javelinų“ ir haubicų.

V. Zelenskis sakė, kad jie su J. Bidenu kalbėjosi apie „tolimojo nuotolio ginklus ir ginklus, kurie vis dar gali būti tiekiami Ukrainai, nors anksčiau nebuvo tiekiami“.

J. Bidenas kalbėjo apie Ukrainos pasipriešinimo atkaklumą karui įžengiant į antruosius metus.

„Po metų Kyjivas laikosi. Ir Ukraina laikosi. Demokratija laikosi“, – sakė J. Bidenas.

J. Bidenas pirmadienį prezidento rūmuose Kyjive susitiko su V. Zelenskiu ir pirmąja ponia Olena Zelenska.

Istorinis vizitas įvyko likus kelioms dienoms iki Rusijos plataus masto invazijos į šalį metinių.

AFP pranešė, kad per J. Bideno vizitą Kyjive girdėti oro pavojaus sirenos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)