„Tai nėra itin didelis miestas. Mums svarbu jį apginti, bet ne bet kokia kaina ir ne tam, kad visi žūtų. Kovosime tol, kol tai bus prasminga. Rusai nori žengti toliau į Kramatorską ir Slovjanką, iki Donbaso sienų ir iki Dnipro, jei tik galės. Mes priešinamės ir ruošiamės kontrpuolimui“, – sakė V. Zelenskis.

Anksčiau Vakarų žiniasklaida pranešė, kad JAV administracija pataria Kijevui neeikvoti didelių pajėgų Bachmuto laikymui ir sutelkti dėmesį į kontrpuolimą kitose fronto dalyse.

Naujienų agentūra „Bloomberg“ vasario pradžioje citavo JAV pareigūną, kuris sakė, kad Ukrainai gali tekti netrukus išvesti savo karius iš Donecke esančio Bachmuto.

Išvedimas iš Bachmuto strateginės įtakos karui neturės, Ukrainos kariai greičiausiai įrengs gynybines linijas labai arti tos vietos, kur dabar eina fronto linija, spėliojo šaltinis.

Tuo metu JAV karo studijų institutas (ISW) praėjusią savaitę rašė, kad būtent Bachmuto gynyba gali sudaryti palankias sąlygas būsimam Ukrainos kontrpuolimui. Sprendimą toliau ginti miestą, nepaisant didelių nuostolių, ISW pavadino strategiškai pagrįstu žingsniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją