Anot Seulo Jungtinio štabo, sviedinys buvo paleistas apie 17 val. 22 min. vietos (10 val. 22 min. Lietuvos) laiku Japonijos jūros link. Naujausią incidentą patvirtino ir Tokijas – Japonijos gynybos viceministras Toshiro Ino teigė, kad esama tikimybės, jog raketa gali nukristi Japonijos išskirtinėje ekonominėje zonoje.

Apie naujausią Pchenjano ginkluotės bandymą pranešta laukiant po kelių dienų prasidėsiančių Pietų Korėjos ir JAV karinių pratybų. Šiaurės Korėjai tai buvo pirmasis raketos bandymas per septynias savaites.

Korėjos pusiasalyje jau kurį laiką stebima didėjanti įtampa. Ji paaštrėjo po to, kai praėjusiais metais Šiaurės Korėja pasiskelbė „negrįžtama“ branduoline valstybe. 2022 m. Pchenjanas vykdė itin intensyvius ginkluotės bandymus ir juos organizavo praktiškai kiekvieną mėnesį. Reaguodama į šiuos Šiaurės Korėjos veiksmus, Pietų Korėja išplėtė saugumo bendradarbiavimą su Jungtinėmis Valstijomis ir abi šalys pradėjo dažniau rengti bendras karines pratybas.

Tokiu būdu Pietų Korėja siekia patikinti savo įbaugintą populiaciją, kad Vašingtonas yra tvirtai pasiryžęs padėti atgrasyti branduolinį ginklą turintį Pchenjaną.

Kitą savaitę vyksiančiose bendrose šių šalių karinėse simuliacinėse pratybose bus mokomasi reaguoti į branduolinio ginklo panaudojimą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją