Kaip pranešama, Kremliaus šeimininkas apie tai užsiminė renginyje, skirtame paminėti 30-ąsias „Gazprom“ įkūrimo metines. „Nepaisant nesąžiningos konkurencijos ir tiesioginių, iš išorės inicijuojamų bandymų sutrikdyti ir suvaržyti jos plėtrą, „Gazprom“ juda į priekį ir pradeda naujus projektus“, – vaizdo ryšiu kreipdamasis į renginio dalyvius pareiškė V. Putinas.

Rusija anksčiau šią savaitę paskelbė, kad jos dujų eksportas 2022 m. sumenko 25 proc. Šalis dėl to kaltino Europą, kuri Maskvos visapusiškos invazijos į Ukrainą akivaizdoje atsuko nugarą rusiškiems energetikos ištekliams, nuo kurių iki tol buvo labai priklausoma.

Reaguodama į Ukrainoje prasidėjusį plataus masto karą, Vokietija taip pat nusprendė sustabdyti „Nord Stream 2“ dujotiekio sertifikavimo procedūrą, kuri būtų atvėrusi kelią dar didesnei Europos energetinei priklausomybei nuo Rusijos.

Tačiau Maskva savo ruožtu pabrėžia, kad pernai dvigubai padidino dujų eksportą į Kiniją. Rusija yra išreiškusi viltis išplėsti tiekimą šiai rinkai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)