Susitikęs su V. Putinu ir išgirdęs, neva šis stebėjo spaudos konferenciją, A. Lukašenka paklausė, ar tai, ką išgirdo, Kremliaus vadovo nenuliūdino.

V. Putinas: Ačiū, kad sutikote atvykti.

A. Lukašenka: Kaip galėjau nesutikti.

V. Putinas: Na, mes visi užimti žmonės. Suprantu, kad turite reikalų. Beje, vakar žiūrėjau spaudos konferenciją.

A. Lukašenka: Žinoma, kad žiūrėjote. Nusiminėt turbūt?

V. Putinas: Ne. Kodėl?

A. Lukašenka: Na, man pliusas.

V. Putinas: Pritariu jūsų pozicijoms ir metodams.


Baltarusija yra artima Rusijos sąjungininkė. Praėjusiais mėnesiais išaugo būgštavimai, kad Baltarusija gali įsitraukti į Ukrainos konfliktą ir kovoti Maskvos pusėje. Šalis jau leido Rusijai praėjusiais metais naudotis savo teritorija kaip placdarmu Ukrainos puolimui.

Spalį Baltarusija paskelbė apie bendro regioninio dalinio su Rusija sudarymą; į Baltarusiją atvyko tūkstančiai rusų karių.

Sausio viduryje abi šalys pradėjo bendras karinių oro pajėgų pratybas. G7 šalių grupė gruodį pagrasino Baltarusijai rimtomis sankcijomis, jei ši aktyviai kišis į konfliktą.

„Tik vienu atveju esu pasirengęs kartu su rusais kovoti iš Baltarusijos teritorijos: jei bent vienas karys iš Ukrainos įžengs į mūsų teritoriją žudyti žmonių“, – ketvirtadienį per spaudos konferenciją pareiškė A. Lukašenka.

A. Lukašenka pareiškė esantis pasiruošęs Minske suorganizuoti JAV prezidento Joe Bideno ir V. Putino susitikimą, kurio tikslas – „sustabdyti karą“ Ukrainoje.

„Į trišalį susitikimą Minske atskris net V. Putinas: du „agresoriai“ ir „taiką mylintis“ prezidentas. Kodėl gi ne? Dėl to, kad būtų nutrauktas karas. Jeigu jis nori nutraukti karą (Lenkija yra netoliese, aš jam atsiųsiu lėktuvą, jeigu ką, „Boeing“), ir mes jį priimsime“, – valstybinė naujienų agentūra „BelTA“ citavo A. Lukašenkos ketvirtadienį žurnalistams pasakytus žodžius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)