„Pažvelkime į faktus. Mes visada palaikėme Ukrainos žmones, visada Italijoje ir Europoje nedvejodami ir abejodami balsavome, kad paremtume Ukrainą siųsdami finansavimą ir ginklus. Aš visada buvau ir esu ukrainiečių tautos ir taikos pusėje“, – feisbuke antradienio vakarą rašė jis.

„Tikiuosi, kad greitai bus rastas diplomatinis šio mums visiems labai pavojingo karo sprendimas“, – pridūrė S. Berlusconi.

S. Berlusconi komentaras pasirodė po to, kai buvęs Italijos ministras pirmininkas sulaukė didelės kritikos už tai, kad pareiškė, jog jis nesusitiktų su Ukrainos prezidentu V. Zelenskiu, kaip tai padarė dabartinė Italijos vyriausybės vadovė Giorgia Meloni neseniai vykusiame ES viršūnių susitikime Briuselyje.

S. Berlusconis taip pat teigė, jog jei V. Zelenskis nebūtų „puolęs“ Donbaso, karas nebūtų kilęs.

Reaguodama į S. Berlusconi žodžius, dabartinė Italijos vyriausybė vadovė G. Meloni pareiškė, kad jos šalis tvirtai remia Ukrainą.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija po buvusio Italijos premjero pareiškimus pavadino nepriimtinais.

Ukrainos URM atstovas spaudai Olehas Nikolenka komentare, pirmadienį paskelbtame „Facebook“ paskyroje, priminė, jog 2010-aisiais tuometis Italijos ministras pirmininkas S. Berlusconi prieš televizijos kameras bučiavo rankas Libijos diktatoriui Muammarui Gaddafiui per oficialų susitikimą Tripolyje, kad pademonstruotų savo lojalumą.

„Beprasmiški S. Berlusconi kaltinimai Ukrainos prezidento adresu yra mėginimas išbučiuoti iki alkūnių kruvinas Vladimiro Putino rankas. Bandoma pademonstruoti savo lojalumą Rusijos diktatoriui“, – sakė URM atstovas.

Anot O. Nikolenkos, Italijos politikas turėtų žinoti, kad, skleisdamas Rusijos propagandą, jis skatina Rusiją tęsti nusikaltimus Ukrainoje, todėl jam tenka politinė ir moralinė atsakomybė.

„Kita vertus, labai vertiname operatyvią Italijos premjerės Giorgios Meloni reakciją – ji patvirtino nepalaužiamą Italijos vyriausybės paramą Ukrainai po nepriimtinų S. Berlusconi pareiškimų“, – pabrėžė O. Nikolenka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)