Tokiu vertinimu pasidalinta po to, kai vasario 9 d. Rusijos saugumo tarybos vicepirmininkas Dmitrijus Medvedevas vizito Omske metu ragino plėsti tankų gamybą. Prieš tai šalies prezidentas Vladimiras Putinas taip pat buvo ne kartą kreipęsis į gynybos pramonės atstovus, ragindamas didinti indėlį į dabartinę „specialiąją karinę operaciją“ Ukrainoje.

Sausio 12 d. V. Putinas viešai kritikavo vicepremjerą Denisą Manturovą, besirūpinantį gynybos pramonės klausimais, ir per televiziją transliuotą susitikimą kaltino jį „kvailiojimu“.

Kaip pažymima suvestinėje, silpstančios Rusijos karo pramonės sunkumus aštrina strateginė ir operatyvinė klaida, padaryta priėmus sprendimą įsiveržti į Ukrainą. JK gynybos ministerijos tvirtinimu, ginkluotės gamybos apsukos neišgali pasivyti Rusijos gynybos ministerijos reikalavimų remti operacijas Ukrainoje ir taip pat atkurti šalies ilgalaikius gynybinius pajėgumus.

JK gynybos ministerija tokiomis suvestinėmis dalinasi kasdien, nuo pat Rusijos visapusiškos invazijos į Ukrainą pradžios 2022 m. vasario 24 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją