Antradienį, pirmąją susitikimo dieną, buvo daug kalbama apie tolesnę paramą Rusijos užpultai Ukrainai. Susitikime dalyvaujantis Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas antradienio vakarą feisbuke parašė, kad trečiadienio darbotvarkė bus ne mažiau užimta. „Skirsime daugiau laiko tankams“, – tikino jis.

Antradienį JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas, kalbėdamas O. Reznikovo pašonėje, pažymėjo, kad NATO šalys iki šiol yra perdavusios besiginančiai Ukrainai dešimčių milijardų dolerių vertės paramos. Tačiau diplomatas pabrėžė, kad „nepalaužiamos“ paramos srautai tęsis.

Nors sąjungininkai jau pažadėjo Ukrainai tankų, oro gynybos sistemų ir precizinio tikslumo raketų, ši šalis dar prašo naikintuvų. Partneriai savo ruožtu tikina, kad šiuo metu tai nėra prioritetinis klausimas. NATO generalinis vadovas Jensas Stoltenbergas antradienį pareiškė, kad dabar svarbiausia ištesėti ankstesnius pažadus ir perduoti Ukrainos gynėjams tankų. Anot jo, Vakarų šalys turi užtikrinti, jog „Ukraina gautų ginklų pergalei šiame kare iškovoti“, Rusijai ruošiantis inicijuoti „naujus karo veiksmus“.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienio vakarą savo tradiciniame vaizdo kreipimesi prašė daugiau paramos ir pabrėžė, kad svarbiausia yra greitis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją