Čia prieš Rusijos sukeltą plataus masto karą gyveno 70 tūkst. žmonių. Rusijos kariuomenė jau kurį laiką mėgina užimti šią strategiškai svarbią gyvenvietę. Pastaruoju metu pasirodė duomenų apie rusų samdinių grupuotės „Vagner“ pažangą miesto apylinkėse.

„Bachmute esančių žmonių skaičius turi būti sumažintas iki minimumo“, – Ukrainos televizijai pareiškė P. Kyrylenka. Tačiau pareigūnas patikino, kad mieste likę civiliai ir toliau bus aprūpinami svarbiausiomis atsargomis.

Rusija, užsitikrinusi Bachmuto kontrolę, priartėtų prie vieno pagrindinių savo tikslų užvaldyti visą Donecko sritį.

Kalbėdami apie padėtį likusioje Donecko srities dalyje, Ukrainos pareigūnai pažymi, kad kautynės tęsiasi ir apie Vuhledaro, Marinkos ir Avdijivkos gyvenvietes. Negana to, Rusijos kariuomenė taip pat stumiasi į priekį kaimyninėje Luhansko srityje, netoli Kreminos miesto.

Pareigūnas: į Bachmutą atvykti galima, tik įvestas saugesnis režimas

Atvykti į Bachmutą leidžiama, tačiau karinė administracija įvedė saugesnį režimą. Patekti į miestą galima tik gavus atitinkamą leidimą.

Kaip praneša portalas „rbc.ua“, tai antradienį per televizijos maratoną pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų kariuomenės grupuotės atstovas pulkininkas Serhijus Čerevatas.

„Prieiga ten nėra uždaryta, kaip kai kas teigė, tiesiog įvestas saugesnis prieigos režimas. Viskas surašyta Donecko srities karinės administracijos svetainėje, yra galimybė užsiregistruoti“, – sakė jis.

S. Čerevatas pridūrė, kad žurnalistai ir savanoriai į miestą gali patekti, gavę Donecko srities karinės administracijos ir Gynybos ministerijos akreditaciją arba leidimą. Tačiau kariškiai griežtina saugumo priemones, kadangi okupantai mėgina užimti Bachmutą.

„Atsižvelgdami į šios gyvenvietės svarbą priešui, mes atliekame tam tikrus manevrus, o tam nereikia didelio atvirumo. Todėl ten gali patekti tik tie, kuriems to reikia“, – paaiškino atstovas.

Pasak jo, Bachmute dar liko apie 5 tūkst. žmonių.

„rbc.ua“ primena, kad, Didžiosios Britanijos žvalgybos duomenimis, rusai neatsisako ketinimų užimti Bachmutą ir pasistūmėti prie Kreminos, tačiau priešas dar nesurinko pakankamai pajėgų, kad galėtų prasiveržti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją