Kaip teigiama, susitikime prie NATO priklausančių valstybių ministrų prisijungs Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas. Manoma, kad jis pakartos savo šalies prašymą perduoti naikintuvų, tačiau atitinkamų sprendimų antradienį kol kas nesitikima.

Nors NATO šiuo metu netiekia Ukrainai letalinės ginkluotės, Aljanso generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pirmadienį ragino užtikrinti spartų amunicijos, degalų ir atsarginių detalių tiekimą Kyjivui.

Susitikimo darbotvarkėje taip pat bus klausimas dėl galimybės padidinti amunicijos gamybos apimtis, nes besitęsiantis tiekimas Ukrainai išsekino paties Aljanso atsargas. Negana to, ministrai dar kalbėsis apie tai, kaip geriau apsaugoti kritinę povandeninę infrastruktūrą, praėjusiais metais dėl įtariamo sabotažo sprogus abiem „Nord Stream“ dujotiekiams.

Tuo metu trečiadienį daugiausiai dėmesio bus skiriama NATO buvimo didinimui Europos rytuose. Susitikime ministrai greičiausiai aptars tai, kad Turkija vis dar blokuoja Suomijos ir Švedijos priėmimo į Aljanso gretas procesą.

Bet kokiems sprendimams dėl NATO plėtros būtinas visų valstybių narių pritarimas. Tačiau artimiausiu metu dėl Turkijoje artėjančių rinkimų ir pastarųjų katastrofiškų žemės drebėjimų pažangos šiuo klausimu nesitikima.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją