Bachmute vyksta ilgiausias šios invazijos mūšis.

„Padėtis sudėtinga netoli Soledaro: Paraskoviivkos kaimas intensyviai apšaudomas ir puolamas“, – sakoma prezidentūros kasdieniniame pranešime.

Soledaras, kurį Rusijos kariai užėmė sausio mėnesį, yra į šiaurę nuo Bachmuto, kurį rusai bando užimti jau daugiau kaip šešis mėnesius. O Paraskoviivka yra jau visiškai šalia Bachmuto.

Ukrainos generalinis štabas pranešė, kad Rusijos kariai praėjusią dieną iš tankų, minosvaidžių ir artilerijos apšaudė 16 gyvenviečių netoli Bachmuto.

Ekspertai diskutuoja dėl Bachmuto strateginės svarbos, tačiau mūšiams užsitęsus miestas tapo svarbiu politiniu ir simboliniu laimėjimu.

Atrodo, kad pastaruoju metu Rusijos kariai pasiekė tam tikrą pažangą. Sekmadienį „Vagner“ vadas Jevgenijus Prigožinas sakė, kad jo kariai užėmė šalia Paraskoviivkos esančią Krasna Gora gyvenvietę.

Kremliaus paskirtas Donecko regiono vadovas Denisas Pušilinas penktadienį pareiškė, kad Rusijos pajėgos nukirto tris iš keturių Ukrainos kariuomenės aprūpinimo kelių Bachmute.

Ukraina taip pat pranešė apie „įtemptą“ padėtį netoli Vuhledaro – kito Donecko miesto, kuriame vyksta Rusijos puolimas.

„Rusai toliau nuolat apšaudo ten netoliese esančias gyvenvietes“, – pirmadienį pranešė prezidentūra.

Tuo tarpu pietiniame Chersono mieste per pastarąją parą dėl Rusijos atakų žuvo trys žmonės ir vienas buvo sužeistas, taip pat pranešė prezidentūra.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją