Tai pirmadienį pranešė „Ukrinform“, remdamasi Austrijos radijo stotimi „Ö1“.

„Gynybos ministrė (iš Austrijos liaudies partijos) K. Tanner kategoriškai atmeta galimybę rengti Ukrainos kariškius“, – sakė laidos „Morgenjournal“ vedėjas, remdamasis Austrijos gynybos ministerijos vadovės rašytiniu pareiškimu.

Anot K. Tanner, tai yra suverenus kiekvienos valstybės sprendimas – „remti Ukrainą savo nacionalinių įstatymų ribose“. Ministrė pridūrė, kad „Austrija yra neutrali kariniu, bet ne politiniu ir tuo labiau ne moraliniu požiūriu“.

Bet, kaip radijo stočiai sakė tarptautinės teisės ekspertas Ralphas Janikas, Austrijos neutralumas netrukdo mokyti Ukrainos tankistų, nes tai yra Europos Sąjungos, kurios narė yra Austrija, sprendimas. Negana to, šiuo metu Austrijoje valdyti tankus „Leopard 2“ mokomi kariai užsieniečiai iš NATO šalių – Vengrijos ir Čekijos.

Eksperto teigimu, mokyti Ukrainos kariškius Austrijoje atsisakoma „dėl politinių priežasčių“. „Mes norime gyventi su šiuo likusiu neutralumu, užuot tikrinę ribas, kurias įstatymai apibrėžia ne taip siaurai“, – pareiškė R. Janikas, turėdamas omenyje vidaus politines diskusijas Austrijoje apie neutralumą.

Kaip žinoma, Austrijos ginkluotosios pajėgos (Bundesheer) turi vieną tankų batalioną, kurį sudaro 48 pagrindiniai kovos tankai „Leopard-2“.

Ukrainos tankistai pradėjo mokymus Vokietijoje

Pirmadienį Ukrainos tankistai Vokietijoje pradėjo mokytis valdyti tankus „Leopard“.

Tai pranešė VFR gynybos ministerijos atstovė, kuria remiasi „Ukrinform“.

„Vokietija nusprendė perduoti Ukrainai 14 tankų „Leopard 2A6“. Šiandien prasidėjo mokymai su šiomis mašinomis“, – sakė atstovė.

Ji pridūrė, kad mokymus planuojama baigti iki pirmojo ketvirčio pabaigos. Jie bus sinchronizuojami su tankų perdavimu Ukrainai.

Kaip jau buvo pranešta, Berlynas nusprendė perduoti Ukrainai pagrindinių kovos tankų „Leopard“, taip pat leido juos reeksportuoti šalims, kurios jų turi ir yra pasirengusios nusiųsti Ukrainai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)