Tai sakoma Ukrainos URM atstovo spaudai Oleho Nikolenkos komentare, pirmadienį paskelbtame „Facebook“ paskyroje, praneša „Ukrinform“.

O. Nikolenka priminė, jog 2010-aisiais tuometis Italijos ministras pirmininkas S. Berlusconis prieš televizijos kameras bučiavo rankas Libijos diktatoriui Muammarui Gaddafiui per oficialų susitikimą Tripolyje, kad pademonstruotų savo lojalumą.

„Beprasmiški S. Berlusconi kaltinimai Ukrainos prezidento adresu yra mėginimas išbučiuoti iki alkūnių kruvinas Vladimiro Putino rankas. Bandoma pademonstruoti savo lojalumą Rusijos diktatoriui“, – sakė URM atstovas.

Anot O. Nikolenkos, Italijos politikas turėtų žinoti, kad, skleisdamas Rusijos propagandą, jis skatina Rusiją tęsti nusikaltimus Ukrainoje, todėl jam tenka politinė ir moralinė atsakomybė.

„Kita vertus, labai vertiname operatyvią Italijos premjerės Giorgios Meloni reakciją – ji patvirtino nepalaužiamą Italijos vyriausybės paramą Ukrainai po nepriimtinų S. Berlusconi pareiškimų“, – pabrėžė O. Nikolenka.

Kaip jau buvo pranešta, buvęs Italijos ministras pirmininkas S. Berlusconi sukritikavo šalies premjerę G. Meloni už susitikimą su Ukrainos prezidentu Briuselyje. S. Berlusconi taip pat teigė, jog jei V. Zelenskis nebūtų „puolęs“ Donbaso, karas nebūtų kilęs.

Reaguodama į S. Berlusconi žodžius, dabartinė Italijos vyriausybė vadovė G. Meloni pareiškė, kad jos šalis tvirtai remia Ukrainą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)