Su „Vagner“ siejamu „Telegram“ kanalu „Grey Zone“ paviešintame vaizdo įraše matomas vyras prisistato kaip Kryme gimęs 44-erių metų pilietis Dmitrijus Jakuščenka ir teigia, kad į „Vagner“ įstojo išėjęs iš kalėjimo.

„Bandžiau ieškoti kokios nors spragos, kaip sakoma, būdo pabėgti“, – pasakė jis ir pridūrė, kad tai nėra jo karas, todėl ir planavo bėgti.

„Grey Zone“ nurodoma, kad vėliau bėglys buvo sugautas Ukrainos Dnipro mieste.

„Tada, lygiai kaip jo kolega Jevgenijus Nužinas, jis susirgo ta pačia liga, nuo kurios Ukrainos miestuose nualpstama ir nubundama rūsyje, kur įvyksta paskutinis teismas“, – rašoma „Grey Zone“ žinutėje, kurioje paminėtas kitas asmuo, taip pat užmuštas kūju lapkričio mėnesį.

Nufilmuotas epizodas pavadintas „Teismo už išdavystę vaizdo įrašas“. Jame matyti sėdintis D. Jakuščenka prie plytų sienos lipnia juosta priklijuota galva ir už jo su kūju rankose stovintis kamufliažine uniforma vilkintis asmuo.

Į kamerą žiūrintis D. Jakuščenka taria savo vardą, pavardę ir nurodo gimimo metus.

„Einant Dnipro miesto gatve kažkas trenkė man į galvą ir aš netekau sąmonės. Atsibudau šioje patalpoje. Man buvo pasakyta, kad laukia teismas“, – sakė D. Jakuščenka.

Tada už jo stovintis asmuo iškelia kūjį ir taikosi D. Jakuščenkai į galvą. Po šios akimirkos vaizdo įrašas susidrumsčia, tampa neaiškus, tačiau netrukus pasigirsta stiprus garsas ir D. Jakuščenka krenta ant grindų, o greta buvęs vyras vėl užsimoja kūju.

Tada ekrane pasirodo užrašas: „Teismo posėdis skelbiamas baigtu.“

„Reuters“ vaizdo įrašo autentiškumo nepatvirtino.

„Vagner“ vėliau parodė naują vaizdo įrašą, kuriame D. Jakuščenka jau sako, kad jam esą buvo „atleista“.

Įraše vyras sako, kad jam gėda dėl to, ką pasakė būdamas belaisvis, tačiau, pasak jo, „tai buvo vienintelis būdas išgyventi“. Grįžęs iš nelaisvės vyras sako, kad „atnešė daug vertingos informacijos, kuri išgelbėjo daugelio vaikinų gyvybes, todėl jam buvo atleista“.

„Dmitrijus Jakuščenka – šaunuolis“, – sakoma komentare prie Jevgenijaus Prigožino spaudos tarnybos išplatinto vaizdo įrašo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)