Kaip rašo „The Guardian“, tai pirmadienį paskelbė Rusijos valstybinė naujienų agentūra „Interfax“, remdamasi šalies Centrine karine apygarda.

Anot apygardos pranešimo, tokios pažangos tariamai buvo pasiekta vos per keturias dienas.

„Rusijos kariai pralaužė priešo gynybą ir pasistūmėjo gilyn per keletą kilometrų. Per keturias dienas fronto linija pajudėjo 2 kilometrais į vakarus“, – sakoma pranešime. Jame tvirtinama, kad Ukrainos kariai „labai“ intensyviai minuoja paliekamas teritorijas, tad tenykščiai rusų manevrai esą yra „problematiški“.

„The Guardian“ pažymi, kad šių duomenų nepriklausomai patvirtinti negalima. Rusijos Centrinė karinė apygarda nekonkretizavo laimėjimų koordinačių – didžiulė fronto linija driekiasi daugiau kaip tūkstantį kilometrų ir kerta kelis pietinius ir rytinius Ukrainos regionus.

Pastaraisiais mėnesiais pačios nuožmiausios kovos vyksta Donecko srityje Ukrainos pietryčiuose. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas šeštadienį pareiškė, kad ukrainiečių kariai išlaiko savo gynybines linijas Donecke ir kai kuriose fronto linijos dalyse sugebėjo atsikovoti prarastas pozicijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją