Grupuotė „šeštadienį užpuolė apie 75 žmones, kurie rinko trumus Palmyros rajone, rytinėje Homso provincijoje“, pranešė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi Sirijos žmogaus teisių stebėjimo organizacija.
Per išpuolį žuvo „10 civilių, įskaitant moterį, ir (Sirijos) režimo pajėgų narys“, teigiama pranešime. Kiti asmenys tebėra dingę be žinios.

Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA taip pat pranešė apie išpuolį, tačiau nurodė mažesnį žuvusiųjų skaičių. Pasak jos, grupuotės „teroristai“ šaudė iš kulkosvaidžių ir nužudė keturis civilius, tarp jų vieną moterį.

Per išpuolį dar dešimt žmonių buvo sužeisti, kai kurie iš jų „labai sunkiai“, pridūrė naujienų agentūra.
Džihadistams praradus paskutines kontroliuojamas teritorijas po 2019 m. kovą įvykusio JAV vadovaujamos koalicijos remiamo karinio puolimo, likusios „Islamo valstybės“ pajėgos Sirijoje pasitraukė į dykumas šalies rytuose.

Nuo to laiko jie naudojasi tokiomis slėptuvėmis rengdami pasalas prieš kurdų vadovaujamas pajėgas ir Sirijos vyriausybines pajėgas ir toliau rengia išpuolius Irake.

Sirijos konfliktas, kurį sukėlė demokratinę santvarką palaikančių demonstracijų malšinimas, jau nusinešė apie 500 000 gyvybių. Maždaug pusė iki karo šalyje gyvenusių žmonių buvo priversti palikti savo namus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją