Maskvos srities teismas nuteisė Sergejų Furgalą už pasikėsinimą nužudyti ir dviejų verslininkų nužudymo organizavimą šalies Tolimuosiuose Rytuose prieš beveik 20 metų, agentūrai AFP pranešė teismo atstovė spaudai. Anksčiau šį mėnesį prisiekusieji pripažino 52 metų S. Furgalo kaltę dėl šių kaltinimų.

S. Furgalas tvirtina esąs nekaltas, o jo šalininkai teigia, kad byla prieš jį buvo sufabrikuota siekiant pašalinti populiarų gubernatorių iš valdžios.

2018 metais išrinktas nacionalistinės Liberalų demokratų partijos narys S. Furgalas sugėdino valdančiąją partiją „Vieningoji Rusija“ surinkdamas 70 proc. balsų.

2020 metais jis buvo suimtas, o jo sulaikymas sukėlė didžiulius protestus. Pasienyje su Kinija esančiame Chabarovsko mieste dešimtys tūkstančių žmonių kelias savaites ėjo į gatves, kol galiausiai mitingai nurimo.

Mažesni protestai taip pat vyko netoliese esančiuose miestuose ir miesteliuose, įskaitant Komsomolską prie Amūro ir Ramiojo vandenyno uostamiestį Vladivostoką gretimame Primorės krašte.

Protestuotojai ragino surengti „teisingą teismą“ S. Furgalui, ir ne Maskvoje, kur jis buvo laikomas nuo suėmimo.

Šios demonstracijos neturėjo precedento beveik jokiame Rusijos mieste už Maskvos ir Sankt Peterburgo ribų ir, nors jos buvo nesankcionuotos, atrodė taikios ir vyko be policijos įsikišimo.

Šiuo metu įkalintas Rusijos opozicijos politikas Aleksejus Navalnas ir kiti Kremliaus kritikai Maskvoje džiaugėsi aktyviais protestais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją