Spėjama, kad jame turėtų dalyvauti ir pats V. Putinas. Labiausiai tikėtina vieta – Lužnikų stadionas.

Paskutinį kartą V. Putinas Lužnikų stadione pasirodė kovo 18 dieną, tuomet buvo pats karo Ukrainoje įkarštis, o renginys buvo skirtas Krymo aneksijos aštuntosioms metinėms.

Dabar, kaip rašo RBK, Kremliaus pareigūnų sumanymu koncertas su galimu prezidento dalyvavimu turi tapti tam tikru jo kreipimosi į šalies parlamentą, kurio šiais metais dar nebuvo, tęsiniu.

Rusijos žiniasklaida pastarosiomis savaitėmis prezidento kreipimąsi anonsavo būtent tomis datomis – vasario 21-22 dienomis. Kremlius tikslios dienos nepatvirtina.

Dėl galimo koncerto Lužikų stadione oficialus Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas RBK pareiškė kol kas neturintis, ką pasakyti.

Ukrainos valdžia ir karinė vadovybė prognozuoja, kad Rusija vasarį dar kartą bandys pulti Ukrainą. Analitikai tokiu scenarijumi abejoja, nes Rusijos pajėgoms tam, esą, nepakaktų jėgų.

Kremlius norėtų, kad V. Putino kreipimasis nuskambėtų „kuo arčiau karinės operacijos metinių datos“, teigia vienas iš RBK šaltinių.

Kalba parlamente planuojama dieną prieš mitingą-koncertą vasario 21 dieną, tikina pašnekovai. Ši data įvardijama kaip „viena iš esminių“, rašo RBK. „Vedomosti“ seniau vasario 21 dieną minėjo kaip orientacinę datą. Rusijos karas su Ukraina prasidėjo vasario 24 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)