Apie tai ketvirtadienį pranešė amerikiečių žiniasklaida, remdamasi koncerno „Meta“ atstovu. D. Trumpas, kuris ketina dalyvauti 2024 metais vyksiančiuose prezidento rinkimuose, kol kas naujų įrašų feisbuke ir instagrame nepaskelbė.

D. Trumpo paskyros socialiniuose tinkluose buvo blokuotos radikaliems tuometinio prezidento šalininkams 2021 metų sausio 6–ąją šturmavus Kapitolijų. „Facebook“ tada tai argumentavo tolesnio smurto rizika. Marko Zuckerbergo įkurta interneto milžinė vėliau pareiškė, kad paskyros bus blokuojamos dvejus metus.

Prieš dvi savaites „Meta“ politikos vadovas Nickas Cleggas paskelbė, kad blokada „ateinančiomis savaitėmis“ bus atšaukta.

„Rizika viešajam saugumui“ esą pakankamai sumažėjusi. „Visuomenė turi turėti galimybę girdėti, ką sako politikai, kad galėtų priimti pagrįstus sprendimus“, – teigė N. Cleggas. Kartu D. Trumpui už ankstesnius vartotojų taisyklių pažeidimus grės „griežtesnės bausmės už pakartotinius pažeidimus“.

Šimtai rinkimus pralaimėjusio prezidento šalininkų šturmavo Kapitolijų, siekdami neleisti oficialiai patvirtinti demokrato Joe Bideno pergalės 2020 metų lapkritį vykusiuose rinkimuose. D. Trumpas visad tvirtino, kad pralaimėjo dėl rinkimų rezultatų klastojimo.

Nors kelios valandos prieš Kapitolijaus šturmą D. Trumpas feisbuke paskelbtame vaizdo įraše ragino savo šalininkus „taikiai“ eiti namo, tačiau kartu sakydamas „Mylime jus. Jūs esate kažkas labai ypatingo“ pareiškė savo paramą.

Be „Facebook“ ir „Instagram“ D. Trumpo paskyras blokavo ir kiti socialiniai tinklai. Tviteris blokadą atšaukė praėjusį lapkritį, praėjus kelioms savaitėms po to, kai įmonę perėmė Elonas Muskas. Prieš tai D. Trumpas paskelbė apie savo dalyvavimą 2024 metų lapkritį vyksiančiuose rinkimuose.

Tačiau buvęs prezidentas, kurio svarbiausias ruporas kadais buvo tviteris, iki šiol naujų žinučių šiame tinkle nepaskelbė. 76–erių D. Trumpas nurodė, jog koncentruojasi į savo įkurtą platformą „Truth Social“. Tačiau per ją jis toli gražu nepasiekia tiek žmonių, kiek per „Twitter“ ar „Facebook“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją