Tai interviu leidiniui „Report“ pareiškė Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas, praneša „Ukrinform“.

„Kalbant apie tankus „Abrams“, tai jų pristatymas į Ukrainą pareikalaus tam tikro laiko. Bet tankai „Leopard“ gali būti pristatyti anksčiau. Mūsų kariškiai mokomi dirbti su šiais tankais. Vakaruose mokymai trunka 3–5 mėnesius, o mūsų kariškių rengimas – tik 3–4 savaites. Ir tai labai svarbu, nes dėl šių tankų stygiaus kasdien prarandame savo piliečius. Esu įsitikinęs, kad tankai atvyks anksčiau nei numatyta“, – teigė O. Danilovas.

Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius pabrėžė, kad Ukraina nenaudoja vakarietiškos ginkluotės smūgiams Rusijos teritorijai.

„Noriu dar kartą pabrėžti, kad mes nenaudojame vakarietiškos ginkluotės smūgiams Rusijos teritorijai. Kalbant apie mūsų pačių gaminamus ginklus, tai mes turime visišką teisę naikinti tuos objektus, kurie kelia grėsmę mūsų piliečių saugumui. Mes turime savo raketų, turime savo kompleksų, turime savo bepiločių skraidyklių, galinčių atlikti šias funkcijas“, – pareiškė pareigūnas.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Didžiosios Britanijos vyriausybė nusprendė perduoti Ukrainai pagrindinių kovinių tankų „Challenger 2“ kuopą. Anksčiau Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Benas Wallace'as pareiškė, kad tankai „Challenger 2“ turėtų būti pristatyti Ukrainai iki vasaros.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją