Rusijos propagandistai tvirtino, kad mašinos „Terminator“ beveik neįmanoma sunaikinti, rašo korrespondent.net.

Netoli Kreminos Ukrainos gynėjai sunaikino išgirtąjį „Terminator“. Apie tai pranešė Luhansko srities administracijos vadovas Serhijus Haidajus.

„Terminatorius daugiau nesugrįš. Neseniai orkai per savo pagrindinį propagandinį televizijos kanalą didžiavosi kovos mašina skambiu pavadinimu „Terminator“. Tiek daug gražių žodžių, kad mašinos beveik neįmanoma sunaikinti... beveik.

Luhansko gynėjų paskelbtose nuotraukose užfiksuotas būtent tas pats „Terminator“, kurį vaizdo siužete taip gyrė propagandistas, ir ekipažas, kurio vadas kažką kalbėjo apie „infekciją“. Kreminos miškai baisūs... ypač rusiškai infekcijai. Sakėte, kad „Terminatorius“ neskęsta, nedega?“ – ironiškai rašė S. Haidajus.

Prieš 10 metų – 2013-aisiais – tuometinis Rusijos ministras pirmininkas Dmitrijus Medvedevas dalyvavo naujos kartos pėstininkų kovos mašinos BMPT-72, iškalbingu pavadinimu „Terminator-2“, pristatyme.

Tuomet skelbta, kad ši mašina skirta palengvinti tankų vykdomas operacijas, jos modelio pagrindas – tankas T-72, kurį gamina „Uralvagonzavod“. Ateityje ši kovinė mašina bus gaminama ir pagal „Armata“ modelį.

Tuometinis Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Rogozinas „Terminator-2“ pristatymą pavadino visos parodos pažiba ir pasauline šios kovos mašinos premjera.

„Nors ji ir vadinama pagalbine tankų karine mašina, iš tikrųjų jos panaudojimo sfera daug platesnė. Kiekvienas šios karinės mašinos operatorius, o jų bus ne vienas, aiškiai regės savo tikslą ir jam pasiekti pagal poreikius galės naudoti visas mašinoje prieinamas priemones. Skirtingai nei tanko, kuriame pabūklą kontroliuoja vienas žmogus, „Terminator-2“ galimybės net tris kartus didesnės. Aišku, kitas kalibras, tačiau galimybių daugiau“, – gyrėsi D. Rogozinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)