Apie tai skelbia unian.net.

Pasirodo, skubus posėdis sušauktas dėl priešgaisrinio saugumo didinimo ir potvynių rizikos mažinimo, taip pat infrastruktūros vystymo: „Pas mus šiandien du svarbūs klausimai. Vienas susijęs su infrastruktūros vystymu. Bet čia antras klausimas. O pirmas susijęs su priešgaisrinio saugumo didinimu ir potvynių rizikos mažinimu.“

Unian.net stebisi, kad Rusijos prezidentas spaudžiant šalčiams panoro aptarti būtent tokius klausimus. Nepatikslinami nei regionai, kuriems gresia tokie pokyčiai, nei pačios priemonės, kuriomis Rusijos Federacija ketina kovoti su gaisrais ir potvyniais.

Visgi verta pažymėti, kad pastaruoju metu gaisrai Rusijoje – ne retenybė.

Posėdyje dalyvavo Rusijos premjeras Michailas Mišustinas, Rusijos Federacijos Tarybos pirmininkė Valentina Matvijenko, Rusijos Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas, Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas, šalies gynybos ministras Sergejus Šoigu, vidaus reikalų ministras Vladimiras Kolokolcevas ir kiti.

Specialistai iš JAV Karo tyrimų instituto (ISW) nurodė, kad rusų pajėgos mėgina įveikti ukrainiečių gynybą. Luhansko srityje dislokuotos Rusijos pajėgos jau pradeda puolimą.

Maksimalus aktyvumas pastebėtas artėjant prie Kreminos: čia Rusijos pajėgos bando pralaužti Ukrainos gynybą. Remiantis ISW analitikų turimais duomenimis, Rusijos pajėgų judėjimas užfiksuotas į šiaurės vakarus nuo Svatovės esančioje teritorijoje. Ruošiantis atakai, šiame regione dislokuoti kelių divizijų daliniai.

„Puolamąsias operacijas vykdo 144 ir 3 motorizuotųjų pėstininkų divizijos (20 bendrųjų pajėgų armija, Vakarų karinė apygarda), kelių pulkų padaliniai ir 90 tankų divizijos pulkas, palaikomi 76 oro desanto divizijos dalinių ir nenustatytų Pietų karinės apygardos padalinių“, – nurodoma ataskaitoje.

Atsižvelgdami į šią informaciją, ekspertai priėjo prie išvados, kad dabartinę padėtį galima apibrėžti kaip naujo Rusijos puolimo pradžią. Ukrainos pajėgos, savo ruožtu, stengiasi neleisti priešininkams perimti iniciatyvos Luhansko srityje, todėl dar iki visiško Rusijos pajėgų įsitvirtinimo Luhansko ir Donecko srityse galutinė kulminacija tikėtina netoli Svatovės ir Kreminos. „Ta kulminacija suteiks Ukrainos pajėgoms tam tikrų galimybių, kuriomis gali pavykti pasinaudoti kontratakuojant“, – reziumavo analitikai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)