Apie 5 val. ryto socialinė žiniasklaidos platforma vėl tapo prieinama.

Trečiadienį interneto stebėsenos svetainė „netblocks.org“ parodė, kad tviteris pradėjo strigti, o vėliau buvo visiškai užblokuotas visų pagrindinių šalies mobiliojo ryšio tiekėjų tinkluose. Svetainė veikė tik naudojantis VPN paslaugomis, kurios paslepia naudotojo buvimo vietą.

Turkijos socialinėje žiniasklaidoje pasirodė daugybė pranešimų, kuriuose žmonės skundžiasi, kad jų provincijose nepatenkinamai vykdomi paieškos ir gelbėjimo darbai.

Pareigūnai ne kartą perspėjo neskleisti dezinformacijos prieš lemiamus gegužės 14 dienos rinkimus, kuriuose prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas bandys pratęsti savo du dešimtmečius trunkantį valdymą.

„Netblocks.org“ patvirtino, kad prieiga vėl atsirado ketvirtadienį, po to, kai Turkijos pareigūnai surengė vaizdo konferenciją su „Twitter“ vadovais.

Prieiga atkurta po to, kai platformos savininkas Elonas Muskas tviteryje parašė: „Turkijos vyriausybė informavo „Twitter“, kad netrukus prieiga bus atnaujinta.“

Turkijos infrastruktūros ministro pavaduotojas Omeras Fatihas Sayanas ketvirtadienį tviteryje parašė, kad kalbėjosi su socialinio tinklo vadovais ir „priminė jiems apie jų atsakomybę mūsų šaliai po šios nelaimės“, taip pat pridūrė, kad Turkija tikisi daugiau bendradarbiavimo „kovoje su dezinformacija“.

Turkija praeityje yra ribojusi socialinės žiniasklaidos naudojimą nepaprastųjų situacijų ir saugumo incidentų metu.

Po žemės drebėjimo policija sulaikė 18 žmonių dėl „provokuojančių“ pranešimų socialinėje žiniasklaidoje, kuriuose buvo kritikuojamas vyriausybės atsakas.

Tviterio veikla nutrūko tuo metu, kai R. T. Erdoganas lankėsi dviejose labiausiai nukentėjusiose Turkijos provincijose. Jis tiesiogiai pripažino „trūkumus“, padarytus vyriausybei kovojant su nelaimės padariniais, tačiau pažadėjo padvigubinti pastangas padėti nukentėjusiesiems.

„Neįmanoma pasiruošti tokiai nelaimei kaip ši“, – sakė R. T. Erdoganas, lankydamasis smarkiai nukentėjusioje Hatajaus provincijoje.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją