79-erių metų atlikėją, kurio pozicija dėl karo jau anksčiau buvo prieštaringa, kreiptis į 15 narių turinčią Tarybą pakvietė Maskva.

„Rusijos Federacijos invazija į Ukrainą buvo neteisėta. Aš ją kuo griežčiausiai smerkiu“, – pareiškė britų muzikantas kalbėdamas vaizdo ryšiu.

Tačiau paskui R. Watersas ėmė teigti, kad Kyjivas taip pat kaltas. „Rusijos invazija į Ukrainą taip pat nebuvo neišprovokuota. Todėl aš taip pat kuo griežčiausiai smerkiu provokatorius“, – sakė jis ir paragino nedelsiant nutraukti ugnį.

Ukrainos ambasadorius JT atsikirto vienos iš garsiausių „Pink Floyd“ dainų žodžiais.

„Kaip liūdna buvusiems jo gerbėjams matyti, kaip jis sutinka atlikti tik plytos sienoje, Rusijos dezinformacijos ir propagandos sienoje, vaidmenį“, – sakė Sergejus Kyslycia.

Kyjivo atstovas net paminėjo milžinišką pripučiamą rožinę kiaulę, kuri būdavo rodoma daugelyje progresyviojo roko grupės pasirodymų. Jis teigė esąs nustebęs, kad bosistas nepasirūpino, jog ji sklandytų Saugumo Tarybos salėje.

„Kas tai galėjo būti šį kartą, pone Watersai? Kiaulės su svastikomis ir kūju bei pjautuvu? – siurrealios diskusijos metu paklausė S. Kyslycia.

Taryba surengė daugybę debatų dėl karo, tačiau dėl Rusijos veto nesiėmė jokių veiksmų.

„Jei tai yra organizacija be dantų, aš galiu atverti savo didelę burną ir išsakyti nuomonę nebijodamas, kad man nukąs galvą“, – sakė R. Watersas.

Rusija paprašė surengti susitikimą, kad aptartų Vakarų Ukrainai tiekiamus ginklus.

JAV ambasadoriaus pavaduotojas Richardas Millsas sakė apie R. Watersą: „Nors aš, be abejo, pripažįstu jo, kaip muzikos atlikėjo, įspūdingus nuopelnus, jo kvalifikacija kalbėti mums kaip ekspertui ginklų kontrolės ar Europos saugumo klausimais man nėra tokia akivaizdi“.

Rusijos ambasadorius Vasilijus Nebenzia pasveikino žmogaus, kurį pavadino „vienu ryškiausių šiuolaikinio antikarinio judėjimo aktyvistų“, dalyvavimą.

Praėjusį rugsėjį Krokuvos miestas Lenkijoje paskelbė R. Watersą nepageidaujamu asmeniu, o jo koncertai dėl jo požiūrio į karą buvo atšaukti.

Tą mėnesį R. Watersas parašė atvirą laišką, kuriame teigė, kad Vakarai turėtų nutraukti ginklų tiekimą Kyjivui, kaltino prezidentą Volodymyrą Zelenskį leidus Ukrainoje „kraštutinį nacionalizmą“ ir ragino jį „nutraukti šį kruviną karą“.

Šią savaitę „Pink Floyd“ dainų autorė Polly Samson, grupės nario Davido Gilmouro žmona, tviteryje pavadino R. Watersą „antisemitu“ ir „Putino apologetu“.

R. Watersas atsakė ten pat paskelbdamas pareiškimą, kuriame teigė, kad „visiškai atmeta“ P. Samson kaltinimus.

Pernai „Pink Floyd“ vėl susibūrė be R. Waterso ir išleido singlą Ukrainai paremti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)