Nuo Rusijos invazijos į Ukrainą praėjusių metų vasario mėnesį V. Zelenskis tik vieną kartą buvo išvykęs iš šalies. Praėjusių metų gruodžio mėnesį jis lankėsi JAV, o pakeliui sustojo Lenkijoje.

„Prezidento Zelenskio vizitas JK liudija jo šalies drąsą, ryžtą ir kovą bei nepalaužiamą mūsų dviejų šalių draugystę. Nuo 2014 metų JK Ukrainos pajėgoms teikė gyvybiškai svarbius mokymus, leidžiančius joms ginti savo šalį, ginti suverenitetą ir kovoti už savo teritoriją“, – „Sky News“ cituoja R. Sunaką.

Iš JK laukiama gerų žinių

Tikimasi, kad Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas R. Sunakas paskelbs apie Ukrainos karių parengimo programos plėtrą bei ilgo nuotolio ginkluotės suteikimą Kyjivui.

Tokią informaciją Ukrainos prezidento V. Zelenskio vizito Londone išvakarėse paskelbė britų vyriausybės atstovai, skelbia „The Guardian“.

Kaip teigia britų vyriausybės atstovai, R. Sunakas ketina pranešti apie Ukrainos karių parengimo programos plėtrą, į ją įtraukiant ir naikintuvų pilotus bei jūrų pėstininkus, taip „užtikrinant, kad Ukrainai turės kariuomenę, galėsiančią ateityje apginti savo interesus“.

Pabrėžiama, kad programos rėmuose pilotams bus suteikta galimybė išmokti valdyti šiuolaikinius naikintuvus, atitinkančius NATO standartus.

Britų vyriausybės atstovų teigimu, naujokų parengimo programa, kurią vykdo Jungtinė Karalystė, per pastaruosius šešis mėnesius paruošė per 10 tūkst. Ukrainos karių, o per metus planuojama apmokyti 20 tūkst. ukrainiečių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją