Jis kaltino dabartinį šalies vadovą lyderystės stoka. Kinijos prezidentas Xi Jinpingas „juokiasi iš dabartinės mūsų vadovybės, prieš tai jis nesijuokė“, teigė D. Trumpas. Jis gyrė savo paties politiką būnant prezidentu 2017–2021 metais ir kaltino J. Bideną, kad šis prisiima nuopelnus už jo politinius laimėjimus.

Dar prieš kalbą D. Trumpas paskelbė vaizdo įrašą, kuriame kaltino J. Bideno vyriausybę „griaunant šalį“. JAV prezidentas atvedė Ameriką „prie Trečiojo pasaulinio karo slenksčio“, sakė jis. J. Bidenas ir „radikalūs demokratai“ esą iššvaistė trilijonus dolerių ir sukėlė „didžiausią infliaciją“. Prezidentas, anot D. Trumpo, generaline prokuratūra naudojasi kaip instrumentu politiniams priešininkams persekioti. Jo vyriausybė vykdo „karą prieš nuomonės laisvę“ ir mėgina indoktrinuoti vaikus.

Tačiau gera žinia yra ta, „kad mes kiekvieną krizę, kiekvieną nelaimę ir kiekvieną katastrofą, kurią sukėlė J. Bidenas, atitaisysime“, pažymėjo D. Trumpas, kuris 2024 metais vyksiančiuose prezidento rinkimuose dar kartą sieks prezidento posto. „Aš kandidatuoju į prezidento postą, kad nutraukčiau mūsų šalies griovimą ir užbaigčiau nebaigtą darbą – Ameriką vėl padaryti didžia“, – tęsė D. Trumpas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)