AFAD vadovas Yunusas Sezeras antradienio rytą, praėjus dienai po galingo žemės drebėjimo, pateikė atnaujintus duomenis – žuvusiųjų skaičius Turkijoje ir Sirijoje jau siekia 4 890.

Baiminamasi, kad šis skaičius nenumaldomai didės, o Pasaulio sveikatos organizacijos pareigūnai mano, kad galėjo žūti iki 20 tūkst. žmonių.

JT vyriausiojo pabėgėlių reikalų komisaro atstovė Artimiesiems Rytams ir Šiaurės Afrikai Rula Amin agentūrai dpa sakė, kad dėl didelio skaičiaus naujų požeminių smūgių ir drebėjimų žmonės itin bijojo likti savo namuose, tačiau neturėjo kur eiti esant minusinei oro temperatūrai.

Gelbėtojai Turkijoje ir Sirijoje antradienį, nepaisydami šalčio, naujų smūgių ir griūvančių pastatų, toliau ieškojo išgyvenusiųjų, užverstų po griuvėsiais.

Nelaimių valdymo agentūros pranešė, kad didžiuliame pasienio regione esančiuose miestuose sugriuvo keli tūkstančiai pastatų, o tai dar labiau apsunkino padėtį regione, kurį ir taip kamuoja karas, sukilėliai, pabėgėlių krizė ir neseniai kilęs choleros protrūkis.

Išgyvenusieji visą naktį plikomis rankomis naršė po daugiaaukščių gyvenamųjų namų griuvėsius, stengdamiesi išgelbėti šeimas, draugus ir visus, kurie miegojo viduje, kai ankstyvą pirmadienį įvyko pirmasis stiprus 7,8 balo žemės drebėjimas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją