Vladimiras Putinas nori visiškai užgrobti Luhansko ir Donecko sritis, tai jokia paslaptis. Be to, dabar jie bando suvokti, kad įgyvendinti išsikeltus tikslus dėl mūsų šalies užėmimo nėra jokių galimybių. Todėl šiandien maldauja“, – pareiškė O. Danilovas.

Anot Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretoriaus, „maldavimams“ Rusija pasitelkė galybę derybininkų.

„Jau ir Brazilija, ir ko tik nėra tarp tarpininkų, todėl neva derėkimės ir kaip nors išspręskime šį klausimą“, – pažymėjo jis.

Ukraina pateikė keturis paprastus reikalavimus:
išlaisvinti visas Ukrainos teritorijas, dabar laikinai okupuotas;
pasitelkus tribunolą nubausti tuos žmones, kurie pradėjo karą, kurie žudo vaikus, pagyvenusius, moteris, t. y. visiškai su kariniais reikalais nesusijusius asmenis;
garantuoti Ukrainos saugumą;
prisiimti atsakomybę.

Taip pat O. Danilovas nurodė, kad Ukraina nesutiks su teroristų sąlygomis, tai visiškai nepriimtinas dalykas.

„Tas absurdas, kuris šiandien vyksta, turi anksčiau ar vėliau baigtis. Čia reikia dėti tašką. Pas mus yra manančių, kad mus reikia įsprausti į kažkokius rėmus, kad mes su V. Putinu apie kažką kalbėjome, žinoma, taip, bet pirmiausia V. Putinas turi priimti mūsų šalies iškeltas sąlygas. Kitaip nieko nebus“, – pabrėžė O. Danilovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją