S. Lavrovas sostinėje Bamake susitiks su savo kolega iš Malio Abdoulaye Diopu. Taip pat numatytas susitikimas su pereinamojo laikotarpio prezidentu Assime Goïta. Be gynybos ir saugumo klausimų taip pat bus aptariamas ekonominis bendradarbiavimas.

S. Lavrovas yra pirmasis Rusijos ministras, apsilankysiantis Malyje. Jo kelionė vyksta, be kita ko, rengiantis liepą planuojamam Rusijos ir Afrikos viršūnių susitikimui. Šias metais S. Lavrovas jau lankėsi Pietų Afrikoje, Botsvanoje, Angoloje ir Svazilande. Pernai jis viešėjo Egipte, Kongo Respublikoje, Ugandoje ir Etiopijoje. Šie vizitai demonstruoja Maskvos dalyvavimą „lenktynėse dėl Afrikos“ su Kinija ir JAV.

Malis nori „išplėsti ir diversifikuoti savo strateginę partnerystę“, – sakoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime. Prieš tai stipriausia partnerė, buvusi kolonizatorė Prancūzija, prieš maždaug metus nusprendė pasitraukti iš Malio, nes po pučo į valdžią atėjusi karinė pereinamojo laikotarpio vyriausybė palaiko artimus kontaktus su Rusija ir samdo rusų privačios grupuotės „Vagner“ kovotojus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)