M. Przydaczius šiuo metu lankosi Vašingtone kartu su Nacionalinio saugumo biuro vadovu Jaceku Siewiera.

Pasak portalo, lenkų politikai vizito metu turėjo susitikimų Nacionalinio saugumo taryboje ir Baltuosiuose rūmuose. Derybose, be kita ko, buvo kalbama apie tolesnę pagalbą Ukrainai, Amerikos kariškių buvimą Lenkijoje, technologijų perdavimą ir ginkluotės pirkimą, taip pat apie Vilniuje įvyksiantį NATO viršūnių susitikimą.

„Kaip žinome iš paties prezidento J. Bideno lūpų, jis ketina atvykti į Lenkiją. Šiandien buvo kalbama apie šiuos artimiausios ateities planus. Žinoma, tokio vizito detalės bus pateiktos vėliau, kai bus nustatyta konkreti data, tačiau mano šiandieninis pokalbis (...) buvo didelis žingsnis į priekį“, – penktadienį per spaudos konferenciją sakė M. Przydaczius.

Anksčiau NBC pranešė, kad JAV prezidentas J. Bidenas per Rusijos įsiveržimo į Ukrainą metines ketina vykti į Europą. Žurnalistų duomenimis, Amerikos lyderis lankysis Lenkijoje, kur praneš apie naują pagalbos Ukrainai paketą.

Taip pat buvo pranešta, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis vasario pabaigoje gali susitikti su JAV ir Lenkijos vadovais Joe Bidenu ir Andrzejumi Duda. Manoma, kad susitikimas gali įvykti Lenkijos sostinėje arba Žešuvo mieste.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją