Tai penktadienį pranešė naujienų agentūra „Interfax – Ukraina“, remdamasi Ukrainos nacionalinės gvardijos tinklalapiu.

„Sprendimą sudaryti šturmo brigadas priėmė mūsų darbuotojai, kuriems užtenka įniršio mušti priešą. Daugelis mūsų kariškių, gynusių ir ginančių mūsų šalį, iškėlė iniciatyvą rinkti žmones į tokius dalinius. Todėl buvo nuspręsta, kad visi, kurie nori, kurie yra patriotai, dėl karo neteko namų ar artimųjų, turi jungtis į tokias brigadas. Jau pradėjome formuoti tokius dalinius, kurie kovos, kad būtų išlaisvintos mūsų teritorijos ir pasiektos tarptautinės bendrijos pripažintos šalies sienas. Tai mūsų artimiausias tikslas“, – per nacionalinį televizijos maratoną sakė I. Klymenka.

Anot jo, šių dalinių pagrindą sudarys dabartiniai policijos pareigūnai, pasieniečiai, nacionalinės gvardijos nariai, kurie į juos stos savo noru. „Pirmiausia, tai žmonės, patyrę 2014–2015 metų išmėginimus, dalis jų jau kovojo ir 2022 metais. Dalis jų buvo sužeisti. Dalinius sudarys tik patriotizmo vedami savanoriai, o tokių žmonių mūsų valstybėje yra labai daug“, – pabrėžė VRM vadovas.

Anot I. Klimenkos, visiems šių brigadų kovotojams bus paliktos kariškiams ir policininkams numatytos lengvatos. „Išsaugomos visos pašalpos ir socialinės garantijos, be to, siūlome deramą darbo užmokestį. Taip pat siūlome galimybę įgyti profesiją VRM mokymo įstaigose. Ir, žinoma, kiekvienas turės galimybę utilizuoti priešą“, – pridūrė pareigūnas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją