Tai interviu leidiniui „Obozrevatel“ pareiškė karo ekspertas Olehas Ždanovas.

Pasak jo, pauzę rusai išnaudos kariuomenei pergrupuoti, rezervams pritraukti, 500 tūkst. kareivių grupuotei sudaryti. Apie 260–270 tūkst. jie gali surinkti vien tik iš šauktinių. O. Ždanovo nuomone, pavasarį V. Putinas gali dar dviem šauktinių bangomis papildyti šią grupuotę Ukrainos teritorijoje arba nusiųsti juos prie sienos, pavyzdžiui, į Baltarusiją, Kursko, Briansko ar Belgorodo sritis.

„Bet jam reikia atokvėpio. Beje, veikiausiai Putinas dabar kaip tik tuo ir užsiima, nes gaunama informacijos, kad artimiausiomis savaitėmis gali suaktyvėti konfrontacija mūšio lauke. Mes stebime tokią tendenciją. Vasario 22 d. Putinas kreipsis į Federalinį Susirinkimą, o vasario 24 d., per įsiveržimo metines, jis reikalauja sušaukti JT Saugumo Tarybą dėl Ukrainos. Tikriausiai per šį posėdį Rusijos atstovas paragins nedelsiant laikinai nutraukti ugnį ir pradėti derybų procesą. Tai bus Putino mėginimas gauti atokvėpio šiame kare“, – pažymėjo ekspertas.

Bet O. Ždanovas tikisi, kad į šiuos spąstus niekas nepaklius. „Tikiuosi, kad Rusijos atstovui bus pasakyta: gerai, gerai, išveskite kariuomenę iš Ukrainos teritorijos, taip pat ir iš Krymo, nes Krymas yra Ukraina pagal tarptautinius standartus, o tada – paliaubos ir derybos“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją