"Teismo data dar nenustatyta, bet gali būti paskelbta artimiausiu metu", - sakė agentūros pašnekovas.

Į klausimą, kokia sulaikytųjų sveikatos būklė, jis atsakė: "Jie sveiki. Jiems netaikomos jokios kardomosios priemonės. Jų judėjimo laisvė neapribota. Jie gyvena viešbutyje ir laisvai vaikšto po Lavrentijos gyvenvietę".

Du Rusijos valstybinės sienos pažeidėjus Čiukčių pasieniečių būrio kariai sulaikė Ueleno gyvenvietėje.

Remiantis pirmine informacija, amerikietis ir britas leidosi į kelionę pėsčiomis iš JAV Aliaskos valstijos Velso miesto ir kirto Rusijos valstybinę sieną Čiukčių pusiasalyje netoli Ueleno gyvenvietės.

Britas Karlas Bushby ir amerikietis Dimitris Kieferis turėjo vadinamąsias komercines Rusijos vizas, bet pasuose nebuvo žymų apie valstybės sienos kirtimą.

K.Bushby ir jo bendrakeleivis tikėjosi atlikti būtinus formalumus Providenijos gyvenvietėje, bet pakeliui į ją juos sulaikė pasieniečiai. Keliautojai turėjo 44 kalibro pistoletą "Kolt-Magnum" su 44 šoviniais ir vietos nustatymo GPS, smulkų topografinį žemėlapį, vaizdo kamerą, slides, valtį-rogutes, palapinę, šiltų drabužių ir maisto produktų atsargų.

Pasak pažeidėjų, jie pėsčiomis keliauja iš Pietų Amerikos į Didžiąją Britaniją. Perėję Rusijos sieną jie ketino ateiti į Providenijos gyvenvietę ir atlikti pasienio ir muitinės kontrolės procedūrą, bet neva dėl prastų oro sąlygų atsidūrė netoli Ueleno gyvenvietės, kur ir buvo sulaikyti.

Anksčiau informuotas šaltinis Rusijos teisėsaugos institucijose sakė, kad, galimas dalykas, bus priimtas sprendimas sienos pažeidėjus išsiųsti iš Rusijos.