Siūlomu teisės aktu išplečiama veiklos, už kurią gali būti traukiama baudžiamojon atsakomybėn, apimtis.

„Tai platesnis kriminalizavimas, kuriuo siekiama įvesti baudžiamąją atsakomybę daugybei veiklų teroristinės organizacijos viduje, ir jos nebūtinai turi būti susijusios su konkrečiu teroristiniu nusikaltimu“, – spaudos konferencijoje sakė teisingumo ministras Gunnaras Strommeris.

Pagal naująjį įstatymą, kuris, pasak G. Strommerio, yra „gerokai platesnis, palyginti su dabartiniais teisės aktais“, bus kriminalizuojami tokie veiksmai kaip teroristinėmis įvardytų organizacijų įrangos tvarkymas, stovyklų ar susitikimų vietų organizavimas, maisto gaminimas ar transporto priemonių valdymas.

Lapkritį šalis priėmė savo Konstitucijos pataisą, kad galėtų svarstyti siūlomą įstatymo projektą, nes buvo manoma, kad jis pažeidžia Švedijos asociacijų laisvės įstatymą.

Vyriausybė ketina pateikti įstatymo projektą balsavimui parlamente kovo mėnesį ir siekti, kad jis įsigaliotų birželį.

Švedija priima griežtesnius kovos su terorizmu įstatymus nuo 2017 metų, kai prieglobsčio prašytojas uzbekas, prisiekęs ištikimybę grupuotei „Islamo valstybė“ (IS), sunkvežimiu įvažiavo į judrią Stokholmo prekybos gatvę ir užmušė penkis žmones.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją