Tikimasi, kad apie pagalbą bus paskelbta jau šią savaitę, sakė pareigūnai. Taip pat manoma, kad ji apims paramos įrangą oro gynybos sistemoms „Patriot“, tiksliai valdomą amuniciją ir prieštankinius ginklus „Javelin“, pridūrė jie.

Vienas iš pareigūnų sakė, kad dalis paketo, kuris, kaip manoma, sieks 1,725 mlrd. JAV dolerių, bus skirta iš fondo, vadinamo Ukrainos saugumo paramos iniciatyva (USAI), kuris leidžia prezidento Joe Bideno administracijai gauti ginklų iš pramonės, o ne iš JAV ginklų atsargų.

USAI lėšos būtų skirtos naujam ginklui – „Boeing“ gaminamai antžeminei mažo skersmens bombai (GLSDB), kurios veikimo nuotolis – 150 km, įsigyti. JAV atmeta Ukrainos prašymus perduoti 297 km nuotolio raketą ATACMS.

Didesnis skraidančiosios bombos GLSDB veikimo nuotolis leistų Ukrainai smogti į taikinius, kurie iki šiol buvo nepasiekiami, ir padėtų jai tęsti kontrpuolimus trikdant Rusijos veiksmus toliau už jos pozicijų.

USAI lėšos taip pat bus naudojamos apmokėti už daugiau HAWK oro gynybos sistemų komponentų, kovos su dronais sistemų, kovos su artilerija ir oro erdvės stebėjimo radarų, ryšių įrangos, PUMA dronų ir atsarginių dalių pagrindinėms sistemoms, tokioms kaip „Patriot“ ir „Bradley“, sakė vienas iš pareigūnų.

Taip pat turėtų būti nemažai medicininės įrangos – tiek, kad jos pakaktų įrengti trims lauko ligoninėms, kurias dovanoja kita sąjungininkė, pridūrė pareigūnas.

Baltieji rūmai atsisakė komentuoti. Pagalbos paketų turinys ir dydis gali keistis, kol jų nepasirašė prezidentas.

Nuo Rusijos invazijos pradžios 2022 metų vasarį JAV išsiuntė Ukrainai maždaug 27,2 mlrd. dolerių vertės saugumo pagalbos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją