Tai interviu „Sky News“ pareiškė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas.

„Rusija ruošiasi maksimaliam paaštrėjimui. Ji renka viską, ką gali, rengia mokymus ir treniruotes... Galiu pasakyti, kad per artimiausias dvi tris savaites neatmetame jokių scenarijų “, – sakė O. Danilovas.

Jis taip pat neatmetė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vėl bandys atakuoti Ukrainą iš šiaurės, pietų ir rytų, kaip tai darė 2022 metų vasario 24 d., galbūt tai netgi bus skirta invazijos metinėms.

Tačiau Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius pabrėžė, kad Ukrainos gynėjai ruošiasi viskam, o sąjungininkai Vakaruose dabar Ukrainą remia kur kas stipriau nei prieš metus.

Pasak jo, manoma, kad maždaug pusė iš daugiau kaip 320 tūkst. mobilizuotų rusų kareivių dalyvaus naujame plataus masto puolime.

„Mes išgyvenome ilgą sunkų laikotarpį, bet esu įsitikinęs, kad svarbiausi mūšiai dar priešakyje, ir jie vyks šįmet, per du ar tris artimiausius mėnesius. Tai bus lemiami karo mėnesiai“, – pabrėžė O. Danilovas.

Kaip tik todėl Ukraina prašo partnerių Vakaruose kuo greičiau atsiųsti daugiau ginklų. Pastarosiomis dienomis Kyjivas ragina Vakarus perduoti jam naikintuvų.

„Būtų puiku, jei tai būtų naikintuvai „Typhoon“. F-16 taip pat tiktų. Praverstų bet kokia pagalba“, – pridūrė pareigūnas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją