Zoranas Milanovičius Kroatijos sostinėje Zagrebe žurnalistams sakė, kad „beprotiška“ manyti, jog Rusiją galima nugalėti įprastiniame kare.

„Aš esu prieš bet kokių mirtinų ginklų siuntimą ten. Tai pratęsia karą“, – sakė Z. Milanovičius.

„Koks yra tikslas? Rusijos dezintegracija, vyriausybės pakeitimas? Taip pat kalbama apie Rusijos suskaldymą. Tai beprotybė“, – pridūrė jis.

Primename, kad Rusijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas tvirtina, kad esą yra „beprasmiška“ siekti taikos derybų su Ukraina, nes šiai šaliai buvo nuspręsta tiekti vakarietiškus kovinius tankus.

S. Riabkovas tai pareiškė interviu Rusijos valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“. Jis pastaruosius Vakarų šalių sprendimus perduoti Kyjivui tankų vadino „destruktyviu žingsniu“, kuris, anot jo, tik dar labiau eskaluos konfliktą.

Viceministras interviu taip pat kartojo ankstesnius nepagrįstus Maskvos tvirtinimus, kad vadinamoji „specialioji karinė operacija“ buvo pradėta dėl menamos grėsmės Rusijos „saugumo interesams“ ir Ukrainos rytuose neva vykusio etninių rusų ir rusakalbių persekiojimo.

S. Riabkovas tikino, kad dėl sprendimų perduoti vakarietiškų tankų dabar esą nebėra prasmės kalbėtis su Kyjivo derybininkais.

Rusijos ir Ukrainos pareigūnai anksčiau yra išreiškę savo pasiryžimą sėsti prie bendro derybų stalo, tačiau šiuo metu esama tik nedidelės reikšmingų pokalbių tikimybės, nes abi pusės nesutinka su viena kitos keliamais reikalavimais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)