Teigiama, kad B. Wallace'as vasario 11 d. atvyko į Maskvą susitikti su savo kolega iš Rusijos Sergejumi Šoigu. Pasak Jungtinės Karalystės gynybos ministro, jis grįžo su patikinimu neva Rusija „niekada neįsiverš į Ukrainą“, tačiau pridūrė, kad „abi pusės suprato, jog tai melas“.

B. Wallace'as pokalbį su Rusijos karine vadovybe apibūdino kaip „bauginimo galios demonstravimą: aš jums meluoju, jūs žinote, kad meluoju, ir aš žinau, kad jūs žinote, jog meluoju, bet aš ir toliau jums meluosiu“.

B. Wallace'as pridūrė, kad „gana bauginantis ir tiesmukas melas“ patvirtino jo nuogąstavimus, jog Rusija įsiverš į šalį. Pasak B. Wallace'o, išeidamas iš susitikimo V. Gerasimovas jam pasakė, kad „daugiau niekada nebūsime žeminami“.

Tuo metu buvęs Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas teigia, kad dar prieš įsiverždamas į Ukrainą prezidentas Vladimiras Putinas jam asmeniškai grasino raketų ataka.

Akivaizdus grasinimas nuskambėjo per pokalbį telefonu prieš pat vasario 24 d. pradėtą invaziją, teigiama naujame dokumentiniame BBC filme, kuris bus parodytas pirmadienį.

B. Johnsonas ir kiti Vakarų lyderiai skubėjo į Kyjivą parodyti, kad remia Ukrainą, ir mėgindami atgrasyti Rusiją nuo puolimo.

„Jis man tarsi pagrasino pasakęs: Borisai, nenoriu tavęs įžeisti, bet raketa užtruktų tik minutę, ar kažką panašaus“, – citavo V. Putiną B. Johnsonas.

Tarp Vakarų lyderių jis buvo vienas karščiausių Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio rėmėjų. Vis dėlto prieš invaziją jam teko pasakyti V. Putinui, kad Ukraina neturi perspektyvos greitai įstoti į NATO, nors jis perspėjo Rusijos prezidentą, kad invazija reikštų „ne mažiau, o daugiau NATO“ prie Rusijos sienų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją