Vaizdo įraše užfiksuota, kaip penki policijos pareigūnai spardo ir muša 29-erių Tyre’ą Nicholsą, kuris po trijų dienų dėl patirtų sužalojimų mirė ligoninėje.

Paviešinus įrašą kilo protestai, reikalaujama policijos pertvarkos.

Miesto policijos departamentas pranešė, kad panaikino specialųjį pareigūnų dalinį „Scorpion“, kuris buvo įkurtas 2021-aisiais, nusprendus siųsti daugiau policijos pareigūnų patruliuoti rajonuose, kuriuose nustatytas didelis nusikalstamumas.

JAV Memfio miestas paviešino vaizdo įrašą, kuriame policijos pareigūnai mirtinai sumuša juodaodį vyrą

Policijos departamento pareiškime teigiama, kad nuspręsta „visų labui visam laikui deaktyvuoti SCORPION padalinį“. SCORPION reiškia „gatvės nusikaltimų operacija taikai mūsų rajonuose atkurti“.

Kaip pranešama, visi penki T. Nicholso sulaikyme dalyvavę policininkai, taip pat juodaodžiai, buvo atleisti ir sulaukė kaltinimų antro laipsnio laipsnio nužudymu.

Kelios dešimtys demonstrantų šeštadienio popietę, pliaupiant lietui, būriavosi prie Memfio miesto rotušės su plakatais „Nėra teisingumo, nėra ramybės“, „Teisingumo T. Nicholsui“ ir reikalavo policijos pertvarkos.

Policijos reformų reikalauta visoje šalyje po George’o Floydo mirties ir vėlesnių protestų 2020-aisiais. Nepaisant to, interneto svetainės „Mapping Police Violence“ duomenimis, pernai žuvusiųjų per susidūrimus su policija skaičius pasiekė dešimties metų rekordą – 1 186.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)