Vakariniame penktadienio pranešime Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad situacija Donecko srityje išlieka itin aštri, o Rusijos pajėgos naikina aplink esančius miestus ir kaimus.

Apie tai praneša ir „Bloomberg“, kuri remiasi savo šaltiniais Kremliuje.

„Kremliaus informatoriai agentūrai „Bloomberg“ pranešė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas rengia naują puolimą iniciatyvai susigrąžinti, kuris gali prasidėti jau 2023 m. vasarį arba kovą“, – savo „Twitter“ paskyroje nurodo ir ISW.

Interviu, kurį V. Zelenskis davė portalui „Sky News“, jis dėkojo už jo šaliai pažadėtus tankus. Tačiau pabrėžė, kad jų reikės kur kas daugiau – kad galėtų vykdyti kontrpuolimą prieš Rusijos kariuomenę, Ukrainos kariuomenei reikia nuo 300 iki 500 tankų. Vakariniame pranešime šalies vadovas

Prezidentas V.Zelenskis yra sakęs, kad Ukrainai reikia 300-500 tankų.

„Dabar mums reikia 300-500 tankų“, – sakė Ukrainos vadovas interviu JAV televizijos kanalui „Sky News“.

Prezidentas prisipažino, kad yra labai dėkingas partneriams už tankus, tačiau tikrą palengvėjimą pajus tik tada, kai ši įranga pradės veikti mūšio lauke.
Ukrainos ambasadorius Prancūzijoje patvirtino, kad kelios šalys pažadėjo Ukrainai 321 sunkųjį tanką.

Prancūzijos televizijai Vadimas Omelčenka sakė: „Nuo šiandien daug šalių oficialiai patvirtino savo sutikimą pristatyti Ukrainai 321 sunkųjį tanką.

Ukraina kviečiasi Vengrijos ambasadorių dėl šios šalies premjero Viktoro Orbano pastarųjų komentarų apie šalį.

Apie tai pranešė Ukrainos užsienio reikalų ministerija, kuria remiasi „Sky News“.

Pasak ministerijos atstovo Olego Nikolenkos, V. Orbanas neseniai pareiškė, kad Ukraina yra „niekieno žemė“, ir palygino šalį su Afganistanu.

Vladimiras Putinas naudojasi kalbomis apie derybas, kad laimėtų laiko atsigauti ir naujai atakai. Todėl beprasmiška su juo kalbėtis, interviu „Sky News“ sakė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Jis pabrėžė, kad V. Putinui nereikia tikrų taikos derybų. „Metais prieš didįjį karą jis tiesiog kvailiojo, jam jų nereikėjo. Rusija apie derybas kalba tik tuo metu, kai jai reikia persigrupuoti arba kai jos pajėgos patiria didelių nuostolių“, – sakė prezidentas.

Jo nuomone, dialogą su Rusija bus galima atnaujinti tik po to, kai Rusijos kariai paliks Ukrainos teritoriją, pripažins savo klaidas, o pati Rusijos galia pasikeis.

„Jei jis neturi tikslo taikai, tai kam su juo kalbėtis?“ – klausė V. Zelenskis.

Kremlius po paskelbimo apie Ukrainai skiriamus tankus ir toliau piktinasi Vakarų politika, kuri esą neleidžia baigti karo. Europos Sąjungos aukšto rango pareigūnas penktadienį pareiškė, kad Rusija išprovokavo Vokietiją ir Jungtines Valstijas siųsti Ukrainai modernius tankus.

Europos išorės veiksmų tarnybos (EIVT) generalinis sekretorius Stefano Sanninas gynė Berlyno ir Vašingtono sprendimus suteikti Ukrainai karinės įrangos bei pažėrė kritikos Rusijos prezidentui V. Putinui už karą su NATO ir Vakarais.

Anot jo, aprūpindamos ukrainiečius tankais Vokietija ir JAV nori padėti jiems apsiginti kare, o ne tapti puolančiomis dalyvėmis.

„Manau, kad šis naujausias ginkluotės tiekimo raidos momentas yra tik situacijos ir to, kaip Rusija pradėjo kelti karą į kitą pakopą, evoliucija“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės